2021-12 Sinkáné Magyari Gabriella

A Magyarságkutató Intézet és az Anyanyelvápolók Szövetsége pályázatot hirdetett a magyar nyelvjárások megőrzése céljából 2 kategóriában:

1. kategória: Szépirodalmi szövegek rövid prózai műfajban (elbeszélés, novella, vers stb.) való megalkotása - digitálisan lejegyzett szövegekkel lehetett pályázni.

2. Családi kincseink: szüleink, nagyszüleink családi nyelvjárási folklórszövegeinek (mese, monda, régi családi történet, találós kérdések, mondókák, archaikus ima stb.) gyűjtése - jó minőségű (minimum HD) digitális hangfelvétellel és/vagy lejegyzett szövegekkel is lehetett pályázni.

Beadási határidő: 2021. október 20-a volt.

Értesítettük erről a hírről azokat, akik már eddig is pályáztak a Földesi Ferenc emlékére meghirdetett ö-zős pályázatainkra.

2022-re rajzverseny

Körünk újra meghirdeti meseillusztrációs pályázatát, bízunk benne, hogy a téli szünetben lesz idő mesét olvasni - rajzolni.

Felhívásunk ide kattintva olvasható.

2021-12-09

A Wass Albert Kör idei utolsó találkozóján arról a Fejérváry Józsefről emlékezett meg, akinek elhíresült, értékes, a helytörténeti kutatók egyik kedvencévé vált kötete, az 1929-ben kiadott: Vásárhely története családok tükrében.

Meghívónk itt olvasható.

2021-11-11

November 11-én Mollináry Gizella költő és író munkásságát ismertette Hegyiné Csernus Judit.

mol

Mutassuk mög!

Körünk 2022-re is kiírta a Földesi Ferenc emlékére meghirdetett: Mutassuk mög, mennyire tudunk még ö-zni című pályázatát.

A fölhívás szövege itt olvasható.

Figyelem! A beadási határidőt 2022. március végéig meghosszabbítottuk! Bátran lehet még írni, vagy hanganyagot gyűjteni!

2022 mutassuk

2021-10-14

Szentmihályi Szabó Péterről hallhattunk "Idéző" című irodalomtörténeti sorozatunkban. Meghívónk ide kattintva olvasható.

      Már hét esztendeje, hogy Szentmihályi Szabó Péter író, költő nincs közöttünk.  Forrongó, harcos, sokszínű munkásságáról október 14-én Mészáros Zoltán emlékezett meg a Wass Albert kör soron következő előadásán.

z1

2021-10-04 Kőfal

A Németh László Városi Könyvtár Helyismereti előadás-sorozatának keretében október 4-én Benkő László, a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület elnöke tartott előadást a Vásárhelyt körülvevő kőfalról.

2021-09-09

A 2020-as esztendő járványhelyzete és az idei év eleji megkötések miatt a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület tagjainak nem volt alkalma találkozni. Végre szeptember  9-én nyílt lethetőség  arra, hogy a soros tisztújító közgyűlést megtarthassuk.

A beszámoló taggyűlésen elnökünk az elmúlt két év eseményeiről adott számot, míg helyettese a pénzügyi beszámolót tarthatta meg.

Benkő László eddigi elnök és Fülöpné Rákos Éva elnökhelyettes az új szavazás után is tisztségében maradt. Változás a titkár személyében történt, mostantól Hegyiné Csernus Judit látja el ezt a feladatot.

2021-07-11

Emlékezés Bajnócziné Rácz Éva tagtársunkra

Két évtizeden keresztül számtalan irodalmi esten, könyvbemutatón közreműködötta könyvtárban és más kulturális helyszíneken.


Minden, a körünk által rendezett irodalmi estre, könyvbemutatóra lelkiismeretesen készült, és szívesen vett részt versekkel, részletekkel.