2023-03-09-2

A 2023-ra meghirdetett Wass Albert meseillusztrációs pályázatra 180 alkotás érkezett be.

Délután fél négykor került sor az Illusztrációs pályázatunkra beérkezett rajzok értékelésére és a díjak kiosztására. A zsűrit - Jószai Sándor ikonfestő, Benkő László az egyesület elnöke - mellett Bányai Béla festőművész képviselte.

ozike

Gotsman Nóra őzikés rajza díszítette az emléklapokat.

2022 - rajzeredmények

A Wass Albert Irodalompártoló Egyesület február 28-i beadási határidővel hirdette meg a Wass Albert meseillusztrációs pályázatát.

Az évek óta meghirdetett rajzpályázat nagy sikert aratott városunkban és testvérvárosunkban – eddig máshonnan nem is érkezett alkotás.

Ebben az évben a PályázatMenedzser oldal rátalált felhívásunkra, s azt közzétette – ennek köszönhetően sokkal több rajz érkezett be, Magyarországról és Európából.

2022. március 18-tól a könyvtár előterében virtuális kiállítás tekinthető meg a beérkezett alkotásokról, amely két hétig megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.

A legszebb rajzok nagyban a könyvtár facebook oldalán:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1122045855244752&type=3

A zsűri az alábbi (kicsinyített) rajzokat találta a legszebbeknek:

óvodás rajzok közül:

ovisok

 

alsósok rajzai közül:

alsosok1

alsosok2

 

felsősök rajzai közül:

felsosok1

felsosok2

Rajzeredmények 2021.

A 2021 év elején meghirdetett meseillusztrációs pályázatunkra köszönjük a beérkezett digitális rajzokat! Igaz ugyan, hogy kicsit későn hirdettük meg a pályázatot, az is igaz, hogy a világjárvány közbeszólt, de az is baj volt, hogy e-mail címünket rosszul adtam meg a felhívásban, mert kötőjel helyett ott pont van. Ennek ellenére érkeztek szép rajzok, s felkértük Erdélyi Tibor festőművészt, hogy értékelje azokat.

A zsűri döntéséről az alábbiakban lehet tájékozódni.

2020-2-10 Rajzkiállítás

A Wass Albert meseillusztrációs pályázatra beérkezett alkotásokat a zsűri elbírálta, 26 alkotásnál javasolta, hogy díjakat is kapjanak az alkotók, míg 23 rajzolót dicsérő oklevéllel fogunk jutalmazni. A kiállítás megnyitójának plakátját  itt  olvashatja.

A Wass Albert meseillusztrációs pályázat értékelése

A Wass Albert meseillusztrációs pályázat értékelése