2019. december 12. Hazajáró

Az év utolsó találkozójának plakátja ide kattintva érhető el.

2019. december 12-én rendhagyó találkozón láttuk vendégül a „Hazajáró” tévéműsor két szereplőjét ...és   ...-t.  A program annyiban kapcsolódik az irodalmi körünk szellemiségéhez, hogy a műsor  határon túli magyar helyszíneket mutat be, hozzá csatlakoztatva az adott helyre vonatkozó irodalmi idézetekkel.

kep1


   A nagy érdeklődést mutatta, hogy  környező településekről is érkeztek hozzánk túrázók, akik régi barátokként üdvözölték az előadókat. A vetítéssel egybekötött élménybeszámolóban megismerkedhettünk a stáb kulisszatitkaival, nem kevés humorral emlegetve az emlékezetes eseményeket, s terveiket a jövőre nézve.
   A beszámoló közben  Hegyiné Csernus Judit és Benkő László előadásában részletek és vers hangzott el Wass Albert munkáiból, különös tekintettel szülőföldje, Erdély szépségeiről.
   Számos kérdés is megfogalmazódott a közönség részéről, így oldott hangulat alakult ki  - különösen akkor, amikor  a kör tagjai vendégül látták az előadókat.  Kedves, szép, karácsony előtti hangulatban búcsúztunk el a két,  elhivatott előadótól és egymástól.