2021-12 Sinkáné Magyari Gabriella

A Magyarságkutató Intézet és az Anyanyelvápolók Szövetsége pályázatot hirdetett a magyar nyelvjárások megőrzése céljából 2 kategóriában:

1. kategória: Szépirodalmi szövegek rövid prózai műfajban (elbeszélés, novella, vers stb.) való megalkotása - digitálisan lejegyzett szövegekkel lehetett pályázni.

2. Családi kincseink: szüleink, nagyszüleink családi nyelvjárási folklórszövegeinek (mese, monda, régi családi történet, találós kérdések, mondókák, archaikus ima stb.) gyűjtése - jó minőségű (minimum HD) digitális hangfelvétellel és/vagy lejegyzett szövegekkel is lehetett pályázni.

Beadási határidő: 2021. október 20-a volt.

Értesítettük erről a hírről azokat, akik már eddig is pályáztak a Földesi Ferenc emlékére meghirdetett ö-zős pályázatainkra.

 

Aztán vártuk az eredményt...

Az eredményhirdetésről szóló videokonferencia filmje itt nézhető meg.

Szenzációs hír: első helyezett lett a Hódmezővásárhelyről pályázó Sinkáné Magyari Gabriella pályázata a 2. kategóriában.

DSC00462kovacs Sanyi bacsi

ketten

Közös kép a 96. éves Kovács Sanyi bácsival, akivel  a riport készült, mellyel pályadíjat nyert Gabi, s amelynek a hanganyaga, itt meghallgatható

Gabi üzenete a volt és leendő pályázóknak: "Jó volna, hogy ha ez a siker inspirálná a leendő pályázókat arra, hogy minél több hanganyagot gyűjtsünk össze a környezetünkben élő, szépen őző emberektől, hogy megőrízzük ezt a szép nyelvjárást utódainknak."